Tre tips til din sommerferie i Danmark

Hænger din sommerferie i en tynd tråd takket været Coronakrisen? Er turen til Mallorca, udsigter til sangria, solskin og sandstande udskudt til næste år? Det er ærgerligt, men der er heldigvis ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget andet. 

Coronakrisen åbner op for at du kan nyde vores skønne, smukke og fantastiske fædreland. Du behøver nemlig ikke rejse til den anden ende af verden, for at få fantastiske oplevelser og en skøn ferie. Der er så mange uspolerede og ikke turistede steder i Danmark, der er fyldt med smukke naturoplevelser, kilometerlange kyster og fantastiske restaurantoplevelser. 

 

Tre tour de Danmark ting, du kan opleve til sommer: 

 • Den jyske natur

  Har du nogensinde være på en tour de Jylland? Her er fantastisk natur langs vestkysten, hvor vesterhavet bruser frem. Er du en adreanalinjunkie, kan du prøve kræfter med at kitesurfe eller windsurfe i Cold Hawaii, eller måske tror du, at heldet er med dig, så kan du lede efter Rav på den jyske vestkyst – især ved Esbjergområdet og på Fanø, skulle der være god mulighed for at finde noget. Her er en masse Landlig idyl, og du kan tage på bondegårdsferie med familien, besøge landmænd og se, hvordan produktionen foregår og hvordan mælk bliver til det, vi kender fra køledisken. Det er nemlig ikke alle danske børn der ved, at mælken ikke kommer fra Netto. Der er uanede mængder, og Jylland byder på både Landlig idyl, store familieoplevelser i nogle af de mange forlystelsesparker og timevis af hyggelige timer i bilen med familien. 

 • Øhop 

  Danmark har ufatteligt mange øer, faktisk 406 for at være helt præcis (og her er Færøerne og Grønland ikke medregnet). Hvor mange af dem, har du besøgt? Det er med garanti ikke mange flere end Sjælland, Fyn og måske Bornholm. Der er så mange skønne, små øer, der byder på hyggelige spisesteder, fin natur og venlige befolkninger. Hvad med at tage en øhops tur til sommer? Du kan udvælge 3-5 øer, du gerne vil besøge, og tage udganspunkt i dem, planlægge en rute og så køre derud af. Der findes ikke grænser, det er kun din fantasi, der bestemmer. 
  For nogle år siden blev der oprettet et ø-pas. Det er et slags pas til de danske øer, der er fyldt med inspiration om alle de mange skønne steder, Danmark har at byde på. Du kan udover det finde inspiration til de forskellige øer, men du kan også finde færgeoplysninger. Og som en ekstra sjov gimmick, der kan gøre ferien endnu sjovere, især for de små, så har du mulighed for at samle på såkaldte ø-mærker, så jo flere øer, du besøger, jo flere mærker får du. 

 • Vinsmagning

  Er du bidt af en gal drue, og er du ærgerlig over, at vinturen til Toscana er aflyst? Så er det bare om at hoppe afsted i det ganske land. Der findes et hav af vingårde i Danmark, som producerer egen vin med danske druer. Det er en virkelig god idé, hvis du elsker vin. Mange ved ikke, det er en ting i Danmark, men det er virkelig hyggeligt, hvis man kan lave sin tur ud fra en interesse, og dermed køre efter den næste lækre vingård. Er du mere til øl eller wiskey, findes der faktisk også en del bryggerier og destillerier herhjemme, som du kan besøge. 

 

Ovenstående er blot et lille udsnit af idéer til din danske sommer. Der er massevis af gode muligheder for at opleve Danmark fra sit bedste øjeblik, nemlig sommeren i Danmark, som er intet mindre end fantastisk. Hvis du vælger at holde ferie i Danmark, støtter du ligeledes den danske økonomi, og hjælper de små selvstændige på vej tilbage. Det er rent win win, for du får samtidig set vores smukke, smukke land.