Hvad gør du hvis du er ramt af konkurskarantæne?

Hvad er en konkurskarantæne?

Det kan for mange firmaer være svært at navigere i et firma der er på vej ud på dybt vand og hvor det er tydeligt at det snart går konkurs. Alle firmaer oplever opgang og nedgang og det er helt normalt, men man håber altid på at der bliver mere opgang end nedgang selvfølgelig. At være i pressede situationer kan være svært for hele firmaet og skabe dårlig morale hvilket resulterer i dårligere arbejde. I disse svære situationer er det vigtigste du kan gøre at blive ved med at arbejde hårdt, men på samme tid indse hvor når det er en håbløs sag. Det er den bedste måde at sikre både dig selv, firmaet og medarbejderne fra en endnu være skæbne.

Konkurskarantæne bliver pålagt personer i firmaer som er gået konkurs og som samtidigt har handlet stærkt uforsvarligt. Det er et 3 årigt forbud der betyder at du ikke må agere i ledelsen af et begrænset hæftelse. Det betyder altså at du ikke må deltage i ledelsen af et anpartsselskab eller et aktieselskab. De mest generelle grunde til at blive pålagt konkurskarantæne er ukorrekt bogføring, eller mangel på at betale moms eller A-skat. Det er derfor utroligt vigtigt at du holder styr på økonomien og har overblik over firmaet for at være sikker på, at du har dit på det rene. Holder du dette i orden kan du godt undgå karantænen. Den kan også blive idømt hvis et firma har kørt sin drift ud over håbløshedspunktet, altså efter det er tydeligt at den vil gå konkurs. 

Hvad gør du, hvis du bliver ramt af konkurskarantæne?

– Det første du skal gøre er at læse alle retningslinjerne for hvad du må og ikke må.  Det er utroligt vigtigt at du holder styr på, hvad reglerne er, så du kan følge dem. Du har fået karantænen grundet ulovlig opførsel og det er esssentielt hvad du gør herfra. Det er derfor vigtigt at du overholder konkurskarantænen regler. Et brud på dem kan resultere i en ekstra karantæne med potentielt skærpede regler, der blandt andet kan betyde at du heller ikke må deltage i ledelsen af enkeltmandsvirksomheder (EVS) eller interessentskaber (I/S). Du kan derudover også blive pålagt en bøde eller risikere fængsel i op til et halvt år. 

– Få hjælp og lær mere. Hvis du synes det er en svær situation, kan du læse meget mere og finde hjælp på Konkurskarantæne.